Пратите нас

Image Alt

Географски факултет

  /  Студенти   /  Теренска настава студената III године Туризмологије

Теренска настава студената III године Туризмологије

Теренска настава студената треће године студијског програма Туризмологија одржана је 16. и 17. маја 2023. године на простору западне Србије.

Итинерер теренске наставе је првог дана обухватио посете Горњем Милановцу, Такову, Пожеги, Горњој Добрињи и Златибору, где је остварено ноћење у одмаралишту „Ратко Митровић“. Другог дана су остварене посете Ужицу, манастиру Благовештење и Чачку. У Горњем Милановцу су студенте угостили представница локалне туристичке организације Ивана Петаковић, дипломирана студенткиња Географског факултета, и кустос Музеја Другог српског устанка у Такову. У Пожеги су студенте поздравиле представнице ТО Пожега а остварене су и посете Железничком музеју и спомен-комплексу у Горњој Добрињи.

Студенти су у Ужицу са представницом локалне туристичке организације посетили Стари град, а затим и Јокановића кућу, док су у Чачку остварене посете галерији Надежде Петровић и спомен-комплексу на Љубићу.

У реализацију теренске наставе били су укључени професорка Сања Павловић, доценткиња Марина Весић, асистенткиња Андријана Мирковић Свитлица, као и асистенти Владимир Малинић и Никола Тодоровић.