Пратите нас

Image Alt

Географски факултет

  /  Опште вести   /  УПИС НА ОСНОВНЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ – ДРУГИ РОК ПРИЈАВА 1. И 2. СЕПТЕМБРА

УПИС НА ОСНОВНЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ – ДРУГИ РОК ПРИЈАВА 1. И 2. СЕПТЕМБРА

Географски факултет организује септембарски рок за упис у прву годину основних академских студија за школску 2022/2023. годину. За пет студијских програма кандидати се могу пријавити за једно од 29 буџетских и 100 самофинансирајућих места.

Пријављивање траје 1. и 2. септембра 2022. године.  Пријава и остала потребна документација предају се у седишту Факултета, Студентски трг 3/III, од 09 до 13 часова, канцеларије 10 и 11.

Уз пријаву, кандидати подносе на увид оригинална документа, а предају фотокопије следећих докумената:

  • сведочанство за све разреде претходног средњошколског образовања;
  • диплома о положеном завршном односно матурском испиту;
  • доказ о уплати накнаде за полагање испита у износу од 4.000,00 динара (за један студијски програм). Уколико кандидат конкурише за више студијских програма, плаћа по 1.000,00 динара за сваки наведени студијски програм,
  • дипломе са републичког или међународног такмичења за кандидате који су као ученици трећег и четвртог разреда средње школе освојили једну од прве три награде из Географије,
  • решење о признавању средњошколских исправа или потврда да је поступак започет (за кандидате који су стекли стране средњошколске исправе или завршили програм међународне матуре).

Накнада за полагање пријемног испита уплаћује се на рачун Географског факултета број 840-1816666-75, са назнаком „за пријемни испит“ и позивом на број У-09/22. Оригинална признаница се прилаже уз пријаву и осталу документацију. Кандидати који не полажу пријемни испит (добитници награда на републичким такмичењима из Географије) плаћају 4.000,00 динара.

Пријемни испит биће одржан у понедељак, 05. септембра 2022. године од 12 до 14 часова, у просторијама Факултета, Студентски трг 3/III. Питања за пријемни испит садржана су у Информатору, који се може набавити на Факултету, по цени од 500,00 динара.

Кандидати су у обавези да на пријемни дођу најкасније 15 минута пре почетка испита, као и да понесу пријавни број (који добијају приликом пријављивања), хемијску оловку и личну карту или пасош.

Детаљне информације у вези са конкурсом за септембарски уписни рок могу се наћи на интернет страници Факултета www.gef.bg.ac.rs, у делу „Опште вести“ или „Упис 2022/23“.