Пратите нас

Image Alt

Географски факултет

  /  Опште вести   /  Теренска настава студената Студијског програма: Туризмологија – друга година

Теренска настава студената Студијског програма: Туризмологија – друга година

Студенти друге године Туризмологије у оквиру једнодневне теренске наставе, 17. маја 2022. године, посетили су околину Ваљева и Косјерића (Дивчибаре, етно село Гостољубље у селу Мионица, Таорска врела). У организацији теренске наставе учествовали су проф. др Сања Павловић, др Марина Весић, асистент Андријана Мирковић Свитлица и асистент Владимир Малинић.

Теренска настава је укључивала посету Дивчибарима, где је студентима одржано предавање о туристичком локалитету и организовања шетња центром.

У селу Мионица, студенти су посетили етно село Гостољубље, где им је организован дочек уз традиционални доручак, одржано предавање од стране домаћина и где су имали прилику за слободне активности и уживање у природи.

Након тога, студенти су посетили Споменик природе слапове Таорска врела у селу Доњи Таор. Након организоване пешачке туре у пратњи водича, студенти су имали прилику да на Таорским врелима, у склопу традиционалне воденице уређене за туристичке посете, одморе и уживају у ручку уз занимљиве приче и информације њеног власника.

Студентима је током путовања указано на почетке развоја сеоског туризма, његову улогу и значај у укупној туристичкој понуди овог краја Србије.