Пратите нас

Image Alt

Географски факултет

  /  Опште вести   /  ГЕОГРАФСКИ ФАКУЛТЕТ И ПРИВРЕДНА КОМОРА СРБИЈЕ ПОТПИСАЛИ СПОРАЗУМ О ПОСЛОВНО-ТЕХНИЧКОЈ САРАДЊИ

ГЕОГРАФСКИ ФАКУЛТЕТ И ПРИВРЕДНА КОМОРА СРБИЈЕ ПОТПИСАЛИ СПОРАЗУМ О ПОСЛОВНО-ТЕХНИЧКОЈ САРАДЊИ

У просторијама Привредне коморе Србије, проф. др Велимир Шећеров декан Географског факултета и Михаило Весовић, директор Сектора за стратешке анализе, услуге и интернационализацију Привредне коморе Србије потписали су Споразум о пословно-техничкој  сарадњи.

Споразумом је дефинисана сарадња која подразумева

  • размену информација у области просторног и урбанистичког планирања, туризма и заштите животне средине,
  • организацију стручних и научних скупова,
  • подршку међусобним посетама од стране запослених обе споразумне стране,
  • размену научних и стручних информација у облику публикација, упутстава, студија и осталих резултата предавања и истраживања,
  • суорганизацију Међународне научне конференције „Green agenda for Western Balkans“, која ће се одржати у Београду, у периоду од до 22. јуна 2023. године, и учешћа ПКС у реализацији Секције посвећене циркуларној економији.

Након потписивања споразума одржан је састанак представника Привредне коморе – Михаила Весовића, Душанa Стокићa, Кристинe Ђурић, Синишe Митровићa и Данијеле Софронијевић и представника факултета проф. др Велимира Шећерова, проф. др Данице Шантић, проф. др Александра Ђорђевића и Милана Радовића, на коме су договорени први кораци у сарадњи две институције – суорганизација Секције посвећене циркуларној економији Међународне научне конференције „Green agenda for Western Balkans“.