Pratite nas

Image Alt

Geografski fakultet

  /  Opšte vesti   /  Obaveštenje budućim brucošima Geografskog fakulteta

Obaveštenje budućim brucošima Geografskog fakulteta

Obaveštenje budućim brucošima Geografskog fakulteta,

Podsećamo buduće brucoše Geografskog fakulteta da od srede, 22. juna 2022. godine počinje prijavljivanje za upis, u sedištu Fakulteta, Studentski trg 3/3. Prijavljivanje i predaja potrebne dokumentacije traju tri dana, do petka, 24. juna 2022. godine.

U zgradi Fakulteta biće postavljen šalter pošte, gde se mogu uplatiti sve predviđene naknade.

Važniji datumi:

  • Prijavljivanje: od 22. do 24. juna od 9 do 15 časova
  • Lista prijavljenih: 25. jun
  • Prijemni ispit: 29. jun
  • Preliminarne rang liste: 30. jun
  • Žalbe na preliminarne liste: 01. i 04. jul
  • Konačna rang lista: 08. jul
  • Upis: 11. i 12. jul 2022. godine

Detaljan kalendar upisa objavljen je na internet  stranici Fakulteta u delu Upis 2022/2023.

Kandidati prilikom prijave na konkurs podnose na uvid originalna dokumenta, a uz prijavni list predaju fotokopije sledećih dokumenata:

− svedočanstvo za sve razrede prethodnog srednjoškolskog obrazovanja;

− diploma o položenom završnom odnosno maturskom ispitu;

− dokaz o uplati naknade za polaganje ispita u iznosu od 4.000,00 dinara (za jedan  studijski program),

− ukoliko kandidat konkuriše za više studijskih programa, dodatno uplaćuje po  1.000,00 dinara, za svaki navedeni studijski program,

− diplome sa republičkog ili međunarodnog takmičenja za kandidate koji su kao učenici  trećeg i četvrtog razreda srednje škole osvojili jednu od prve tri nagrade iz Geografije,

− rešenje o priznavanju srednjoškolskih isprava ili potvrda da je postupak započet (za  kandidate koji su stekli strane srednjoškolske isprave ili završili program  međunarodne mature).

 

Kandidati koji su srednju školu završili pre školske 2021/22. godine prilikom prijave  dostavljaju i potpisanu izjavu da nisu bili upisani u prvu godinu u budžetskom statusu na  stepenu studija za koji konkurišu.

 

Naknada za polaganje prijemnog ispita uplaćuje se na račun Geografskog fakulteta broj 840-1816666-75, sa naznakom „za prijemni ispit“ i pozivom na broj U-07/22. Originalna priznanica se prilaže uz prijavu i ostalu dokumentaciju. Kandidati koji ne polažu prijemni ispit (dobitnici nagrada na republičkim takmičenjima iz Geografije) plaćaju 4.000,00 dinara.

 

Detaljan spisak potrebne dokumentacije (za kandidate koji žele da se upišu po afirmativnoj meri, za pripadnike srpske nacionalne manjine iz susednih zemalja i drugo) objavljen je u tekstu Konkursa, delu Upis 2022/2023.

Dobro došli na Geografski fakulet.