Пратите нас

Image Alt

Владимир Поповић

  /  Владимир Поповић

Владимир Поповић

Владимир Поповић

Телефон: +381 65 88 79 368

Консултације: [pdf]

email: vpopovic.za@gmail.com

Биографија

Владимир Поповић је основну школу и природно-математички смер гимназије завршио у Зајечару. Основне академске студије просторног планирања уписао је 2014. године, а завршио 2018. године са просечном оценом 9,82. Мастер академске студије уписао је исте године и завршио је 2019. године са просечном оценом 10. Током летњих месеци 2018. године као практикант у МГСИ (Сектор за просторно планирање и урбанизам) учествује у изради Стратегије одрживог и интегралног урбаног развоја Републике Србије до 2030. године. Школске 2018/2019. и 2019/2020. године ангажован је као демонстратор на Географском факултету (смерови за просторно планирање и туризмологију) и у истом периоду као хонорарни сарадник у предузећу Consulting Tourism Development, где је учествовао у изради неколико програма развоја туризма и предлога за дефинисање бањских подручја. Докторске академске студије на Географском факултету уписао је 2019. године, програмом предвиђене испите положио са просечном оценом 10 и 2023. године пријавио тему докторске дисертације ,,Оптимизација просторно-функционалне организације мреже насеља Зајечарске области”. У периоду 2020-2022. године ангажован је у Географском институту ,,Јован Цвијић” САНУ као стипендиста Министарства науке, технолошког развоја и иновација. Од почетка 2023. до избора у истраживачко звање у својству стипендисте ангажован је на Географском факултету. Од 2023. такође је сарадник на Horizon пројекту ,,Foster Research Excellence for Green Transition in the Western Balkans ”.

Похађао је неколико курсева и програма усавршавања из области ГИС-а и научног рада и допринео припреми и реализацији више научно-стручних активности у организацији Географског и Архитектонског факултета, МГСИ и АППС. Од 2021. члан је Асоцијације просторних планера Србије и председник Комисије за информатику. Добитник је награде Географског факултета за најбољи завршни рад на студијској групи просторно планирање (2019) и годишње награде АППС за афирмисање и унапређење струке (2022).

У научном раду усмерен је ка локацијским проблемима и примени локацијских модела у просторном планирању. Објавио је преко 15 научних радова у домаћим и иностраним часописима, као зборницима са научних скупова у земљи и иностранству.