Пратите нас

Image Alt

Географски факултет

  /  Опште вести   /  СТУДЕНТИ ГЕОГРАФСКОГ ФАКУЛТЕТА НА РАДИОНИЦИ HORIZON EUROPE ПРОЈЕКТА RIS4DANU

СТУДЕНТИ ГЕОГРАФСКОГ ФАКУЛТЕТА НА РАДИОНИЦИ HORIZON EUROPE ПРОЈЕКТА RIS4DANU

У оквиру Horizon Europe пројекта RIS4DANU, који има за циљ да олакша друштвено-одрживо-технолошку транзицију у дунавским регионима кроз ревитализацију напуштених индустријских локација, 6. децембра 2023.г. одржана је радионица у Великом Градишту.

Циљ радионице био је да се дође до решења за будућу употребу великих локација, пројеката рециклаже браунфилда у самом центру Велико Градишта – локације Магацин фабрике уља „Дунавка“ и локације Савез возача у Великом Градишту.

Радионицу су водили истраживачи са RIS4DANU пројекта Simon Baumgartinger-Seiringe (Универзитет у Бечу – Департман за географију и реионална истраживања), Oliver Ziegler (VDI/VDE Innovation + Technik GmbH, Berlin), Јасмина Штрбац (руководилац одељења за локални економски развој општине Велико Градиште) и Стефан Стевић (руководилац одељења за урбанизам и имовинско-правне послове општине Велико Градиште).

Захваљујући дугогодишној сарадњи Географског факултета и општине Велико Градиште, поред представника локалне самоуправе, предузетника, представнка привредних друштва, представника цивилног друштва на локалном и регионалном нивоу, прилику да дају своје идеје на радионици о ревитализацији индустријских локација имали су и Никола Аџемовић, Никола Смоловић и Лука Ђуровић, студенти завршне године одсека Просторно планирање.