Пратите нас

Image Alt

Географски факултет

  /  Студенти   /  ОСМИ МЕЂУНАРОДНИ ЕКОЛОШКО-ГЕОГРАФСКИ СТУДЕНТСКИ КАМП У ОРГАНИЗАЦИЈИ ЦЕНТРА РУСКОГ ГЕОГРАФСКОГ ДРУШТВА У СРБИЈИ У САРАДЊИ СА ГЕОГРАФСКИМ ФАКУЛТЕТОМ

ОСМИ МЕЂУНАРОДНИ ЕКОЛОШКО-ГЕОГРАФСКИ СТУДЕНТСКИ КАМП У ОРГАНИЗАЦИЈИ ЦЕНТРА РУСКОГ ГЕОГРАФСКОГ ДРУШТВА У СРБИЈИ У САРАДЊИ СА ГЕОГРАФСКИМ ФАКУЛТЕТОМ

Центар руског географског друштва у Србији је у сарадњи са Географским факултетом Универзитета у Београду организовао је Осми међународни еколошко-географски студентски камп у коме заједно уче млади из Србије и Руске Федерације.

Вођа експедиције је био директор Центра руског географског друштва у Србији, професор Географског факултета, проф. др Мирољуб Милинчић.

У ННБ Блажево Гeoграфског Факултета боравило је у периоду 14-18. августа 2023. године, 15 полазника Кампа. Током Кампа, у просторијама Општине Брус, одржана је изложба фото конкурса „Најлепша земља“, коју организује Центар руског географског друштва у Србији.

Током боравка у Србији, полазници кампа су обишли Лештане (споменик палим борцима југословенске и Црвене армије), Цркву Свете Тројице у селу Горњи Адровац у општини Алексинац, затим Алексинац и градски парк, Град Ниш, Копаоник, водопад Јеловарник, општину Брус, Јошаничку Бању и споменик Милунки Савић, манастире Жичу и Студеницу.