Пратите нас

Image Alt

Географски факултет

  /  Студенти   /  НАУЧНО НАСТАВНИ КАМП У ОРГАНИЗАЦИЈИ РЕГИОНАЛНОГ ЦЕНТРА ЗА МЛАДЕ ТАЛЕНТЕ „НИКОЛА ТЕСЛА“

НАУЧНО НАСТАВНИ КАМП У ОРГАНИЗАЦИЈИ РЕГИОНАЛНОГ ЦЕНТРА ЗА МЛАДЕ ТАЛЕНТЕ „НИКОЛА ТЕСЛА“

НАСТАВАК САРАДЊЕ ГЕОГРАФСКОГ ФАКУЛТЕТА И РЕГИОНАЛНОГ ЦЕНТРА ЗА ТАЛЕНТЕ

НАУЧНО НАСТАВНИ КАМП У ОРГАНИЗАЦИЈИ РЕГИОНАЛНОГ ЦЕНТРА ЗА МЛАДЕ ТАЛЕНТЕ „НИКОЛА ТЕСЛА“

У организацији Регионалног центра за младе таленте „Никола Тесла“ у ННБ Географског факултета у Блажеву, током августа ове године одржан је Научно наставни камп.

Тридесет средњошколаца из целе Србије (Зрењанин, Кикинда, Суботица, Ниш, Књажевац, Београд, Нови Сад, Младеновац, Зајечар..) су били подељени у две смене.

Основни програмски садржај кампа је фокусиран на Националној географској олимпијади, Националној олимпијади одрживог развоја и заштите животне средине и такмичењима која подразумевају писање истраживачких пројеката.

Радионице је водила Невена Некић уз помоћ Емилије Крантић, Рајка Лапчевића и Милана Мирчића, а једно предавање је одржао и проф. др Иван Новковић.

Учесници у свакој смени су имали по три теренска рада и на основу истих добијали да реше задатке, као и решавање проблема на задате теме за које су требали да припреме презентације и дају своја виђења решавања проблема из области одрживог развоја и заштите животне средине.

Поред решавања задатака, предавања и основних обавеза полазници кампа су већину слободног времена проводили у дружењу на отвореном без мобилних телефона уз бадминтон, пикадо, фризби..

Поред тога, када су то дозвољавале временске прилике полазници кампа су у дворишти ННБ организовали биоскоп на отвореном уз домаћа култна филмска остварења „Лајање на звезде“, „Маратонци трче почасни круг“, „Ко то тамо пева“ ….

Овим представама је присуствовало десетак становника Блажева и неколико ученика основне школе.

Према спроведеној анкети сви учесници су дали највише оцене за садржај и услове боравка, а десетак полазника је изразило изузетно интересовање да постану студенти Географског факултета.