Пратите нас

Image Alt

Географски факултет

  /  Опште вести   /  ГЕОГРАФСКИ ФАКУЛТЕТ ДОБИТНИК ПОВЕЉЕ ИНЖЕЊЕРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ

ГЕОГРАФСКИ ФАКУЛТЕТ ДОБИТНИК ПОВЕЉЕ ИНЖЕЊЕРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ

Инжењерска елита окупила се 14. јуна 2023. године на Свечаној академији поводом обележавања пуних 20 година постојања и рада Инжењерске коморе Србије, која је  одржана у свечаној сали Дома гарде, под покровитељством Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Свечану академију обележила је додела награда за 2023. годину, као признање и стимулација за успех и напредак у струци, у три категорије: за животно дело, изузетно достигнуће у струци и за остваривање изузетних резултата на почетку стручне каријере.

Као признање и захвалност за значајан допринос унапређењу науке и инжењерске струке повеља Коморе додељена је поред осталих и Географском факултету Универзитета у Београду.

Поред руководства Коморе и њених бројних чланова, међу званицама на манифестацији нашли су се Клаус Тјуридл, председник Европског савета инжењерских комора, представници инжњењерских комора у региону, Црне Горе и Републике Северне Македоније, затим, Александра Дамњановић, државни секретар Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Ранко Шекуларац, помоћник министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Иван Јанковић, помоћник министра рударства и енергетике, Игор Пешко, посебни саветник министра одбране, некадашња руководства Коморе, представници академске заједнице, директори фирми и предузећа из области градитељства,  председници струковних удружења и организација.

Аутор фотографије: ИКС/Драган Кујунџић