Пратите нас

Image Alt

Географски факултет

  /  Опште вести   /  ПОТПИСАНИ СПОРАЗУМИ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ ГЕОГРАФСКОГ ФАКУЛТЕТА И EKG INFODATA КРАГУЈЕВАЦ И ЈП УРБАНИЗАМ-КРАГУЈЕВАЦ

ПОТПИСАНИ СПОРАЗУМИ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ ГЕОГРАФСКОГ ФАКУЛТЕТА И EKG INFODATA КРАГУЈЕВАЦ И ЈП УРБАНИЗАМ-КРАГУЈЕВАЦ

У петак, 14. октобра 2022. године у Крагујевцу потписани су споразуми о научно – истраживачкој и пословно-техничкој сарадњи између Географског факултета и eKG InfoData Крагујевац и ЈП Урбанизам-Крагујевац.

Сарадња са eKG InfoData обухвата реализацију заједничких научно-истраживачких пројеката, размену информација заједничких пројеката у области географских информационих система и пројеката паметних градова, заједничка истраживања, обављање стручне праксе, организацију стручних и научних скупова.

Вишедеценијско партнерство и сарадњу са Географским факултетом званичним Споразумом о сарадњи потврдило је и Јавно предузеће Урбанизам-Крагујевац. Сарадња ће бити базирана на заједничким наступима на изради просторних и урбанистичких планова, заједничким истраживањима, трансферу знања, организацији стручне праксе студената и организацији стручних и научних скупова.

Декан проф. др Велимир Шећеров истакао је приликом потписивања споразума да Географски факултет пратећи трендове повезивања са једне стране просторног и урбанистичког планирања, и ИТ технологија са друге, ствара једну симбиозу која је неопходна на тржишту данас.