Пратите нас

Image Alt

Географски факултет

  /  Опште вести   /  Географски факултет – једини факултет у Европи добитник Huawei престижног признања

Географски факултет – једини факултет у Европи добитник Huawei престижног признања

Географски факултет у Београду је једини факултет у Европи којем је уручена престижна награда на другом Huawei Европском самиту талената у Атини. Значај факултета је препознат и награђен у категорији Outstanding ICT Academy za podršku IKT развоју младих.

Догађај под називом Заједно стварамо одрживу будућност за европске таленте, окупио је 80 изузетних студената и стотину представника влада, међународних организација, индустрије и академске заједнице из целе Европе.

Заједнички циљ компаније Huawei је током претходне године био проналазак решења за недостатак ИКТ професионалаца, промовисање дигиталне писмености и вештина за смањење дигиталног јаза и изградњу отвореног и одрживог екосистема. Управо је због овога, међу свим факултетима у Европи, Географски факултет у Београду на Самиту у Атини препознат и награђен у категорији Outstanding ICT Academy za podršku IKT развоју младих.

Захваљујемо се компанији Huawei на значајном признању и проф. др Александру Пеулићу и свим нашим студентим који су учествовали у реализацији овог програма.