Пратите нас

Image Alt

Географски факултет

  /  Опште вести   /  Одржан Други отворени дан савремене географије

Одржан Други отворени дан савремене географије

У петак, 2. децембра Географски факултет је био домаћин ученицима средњих школа у оквиру Другог отвореног дана савремене географије у просторијама Факултета у Војвођанској 1.

Наши гости су били ученици средње медицинске школе „Надежда Петровић“ у Земуну и ученици Девете београдске гимназије, одељења са посебним способностима за историју и географију.

Ученици су се упознали са студијским програмима на Географском факултету, могућностима запошљавања након завршених студија и предностима студирања на Географском факултету.

Представљене су и могућности употребе географских информационих система у савременом друштву, у медицинској географији и значај који ГИС има у професионалном напредовању наших студената. Ученици су имали и прилику да сами рукују дроном у дворишту факултета.

Занимљивости и тајне Закавказја су откривене кроз путописну презентацију и квиз, у коме су најбољи ученици награђени поклонима и бесплатном припремном наставом.

Захваљујемо се ученицима и професорима Јелени Пујић и Богдану Ивковићу на успешној сарадњи и радујемо се будућим заједничким активностима!